21 AI-verktøy for nettbutikk som kan sikre vekst

Thomas Kulvik og et nettverkskart

I en konkurransetung verden av nettbutikker er det avgjørende å levere enestående kundeopplevelser for å sikre bærekraftig vekst. Heldigvis har oppkomsten av kunstig intelligens (AI) brakt frem en ny bølge med kraftige verktøy som kan revolusjonere hvordan virksomheter opererer i det digitale landskapet. I denne artikkelen vil vi presentere et utvalg av de beste AI-verktøyene som er spesielt designet for nettbutikker. Her er verktøy for:

  • Dynamisk prissetting
  • Anbefalinger av relaterte produkter
  • Chatbots
  • Avsløring av svindel
  • Personalisering
  • Bildegjenkjenning
  • Virtuelle prøverom
  • Prediktiv analyse

Les også: Den ultimate guiden til å lykkes med nettbutikk

Dynamisk prissetting

Dynamisk prissettings-verktøy utnytter AI-algoritmer for å analysere ulike faktorer som etterspørsel, konkurrentpriser, markedsbetingelser og kundeatferd. Med denne informasjonen kan nettbutikker dynamisk justere prisene sine i sanntid, basert på årstid, hva konkurrenter gjør og til og med tidspunkt på dagen. Fordelen er at du reagerer mye raskere på markedsendringer enn du klarer manuelt.

Prisync 

Skjermbilde av nettsiden til Prisync.

Prisync er et prisverktøy som hjelper bedrifter med å overvåke og justere prisene sine for å holde seg konkurransedyktige i markedet, og sikre at de verken er underpriset eller overpriset sammenlignet med konkurrenter.

Wiser Skjermbilde av nettsiden til Wiser.

Wiser tilbyr AI-drevne dynamiske prisløsninger som hjelper e-handelsbedrifter til automatisk å justere prisene sine basert på ulike faktorer som etterspørsel, konkurranse og kundeadferd, noe som forbedrer salg og marginer.

Se webinar on-demand om konvertering i nettbutikk

Anbefalingsmotorer

Anbefalingsmotorer bruker AI-algoritmer for å analysere kundedata, inkludert tidligere kjøp, nettleseratferd og preferanser. Basert på denne analysen gir de personlig tilpassede produktanbefalinger til kunder, forbedrer handleopplevelsen, øker kryss- og mersalgsmuligheter og øker kundeengasjement og -tilfredshet. Noen av AI-motorene har en veldig stor del av markedet dekket, noe som betyr at de kan gi anbefalinger på tvers av bransjer.

Barilliance

Skjermbilde av nettsiden til Barilliance.

Barilliance tilbyr en kraftig anbefalingsmotor som analyserer kundeatferd og gir personlige produktanbefalinger på tvers av ulike kontaktpunkter, som forbedrer handleopplevelsen og øker konverteringene.

RichRelevance

Skjermbilde av nettsiden til RichRelevance

RichRelevance gir en omfattende anbefalingsmotor som utnytter AI-algoritmer for å levere relevante produktanbefalinger i sanntid, noe som øker kundeengasjement og dermed også inntektene.

Chatbots

Chatbots er AI-drevne virtuelle assistenter som kan simulere menneskelignende samtaler med kunder (Tenk ChatGPT men i chatbot-versjon). De kan gi øyeblikkelig og personlig kundestøtte, svare på vanlige spørsmål, veilede kunder gjennom kjøpsprosessen og til og med tilby produktanbefalinger. Chatbots gjør det mulig for bedrifter å levere kundestøtte hele døgnet, forbedre responstider og effektivisere kundeinteraksjoner. 

Les om hvordan vi kan implementere en AI-chatbot som er trent opp på dine spesifikke data.

Chatfuel

Skjermbilde av nettsiden til Chatfuel.

Chatfuel er en brukervennlig chatbot-plattform som gjør det mulig for e-handelsbedrifter å lage chatbots for kundestøtte, ordresporing og produktanbefalinger, automatisere kundeinteraksjoner og forbedre responstider.

Drift

Skjermbilde av nettsiden til Drift.

Drift tilbyr en samtale-AI chatbot-plattform som hjelper e-handelsbedrifter med å tilby personlig sanntidshjelp til kunder, svare på produktforespørsler og veilede dem gjennom kjøpsprosessen, noe som resulterer i høyere kundetilfredshet og flere konverteringer.

Verktøy for å oppdage svindel

AI-drevne svindeldeteksjonsverktøy analyserer kundeadferdsmønstre, transaksjonsdata og andre variabler for å identifisere og forhindre uredelige aktiviteter. Ved å oppdage mistenkelig oppførsel og transaksjoner i sanntid, hjelper disse verktøyene e-handelsbedrifter med å redusere tilbakeføringer, beskytte mot svindeltap og å opprettholde et sikkert og pålitelig handlemiljø for kundene.

Forter

Skjermbilde av nettsiden til Forter.

Forter er en AI-basert svindeldeteksjonsplattform som utnytter maskinlæring for å identifisere uredelige aktiviteter, og tar beslutninger i sanntid for å forhindre tilbakeføringer og beskytte e-handelsbedrifter mot økonomiske tap.

Riskified

Skjermbilde av nettsiden til Riskified.

Riskified tilbyr en omfattende svindelforebyggingsløsning som bruker avanserte maskinlæringsalgoritmer for å analysere kundeadferdsmønstre, og nøyaktig oppdage og forhindre uredelige transaksjoner uten at det går på bekostning av kundeopplevelsen.

Sift

Skjermbilde av nettsiden til Sift.

Sift tilbyr en robust svindeldeteksjons- og forebyggingsplattform som kombinerer maskinlæring og atferdsanalyse for å identifisere og blokkere svindelaktiviteter, redusere falske positiver og lar e-handelsbedrifter trygt akseptere legitime bestillinger.

Personaliseringsmotorer

Personaliseringsmotorer bruker AI-algoritmer for å analysere kundedata, inkludert nettleserhistorikk, kjøpsatferd og demografi. Basert på denne innsikten opprettes personlige produktanbefalinger, målrettede tilbud og skreddersydde markedsføringskampanjer, som gir en svært personlig handleopplevelse som øker kundeengasjement, lojalitet og konverteringsfrekvens.

Lær mer om personalisering av nettbutikken din

Dynamic Yield

Skjermbilde av nettsiden til Dynamic Yield.

Dynamic Yield er en allsidig personaliseringsmotor som hjelper e-handelsbedrifter med å levere personlig tilpassede produktanbefalinger, dynamisk innhold og skreddersydde opplevelser til hver kunde, noe som skaper engasjement og konverteringer.

Emarsys

Skjermbilde av nettsiden til Emarsys.

Emarsys tilbyr en AI-drevet personaliseringsmotor som kombinerer kundedata, prediktiv analyse og maskinlæring for å levere relevante produktanbefalinger, personlig tilpassede e-poster og målrettede markedsføringskampanjer, noe som øker kundelojalitet og inntekter.

Synerise

Skjermbilde av nettsiden til Synerise.

Synerise er en 360 AI- og ML-drevet løsning som tilbyr en rekke funksjoner for personlig tilpasning av kundeopplevelsen. Verktøyene deres støtter datadrevet beslutningstaking. De tilbyr også Business Intelligence-verktøy for å legge til rette for ytterligere e-handelsvekst.

Verktøy for bildegjenkjenning

Bildegjenkjenningsverktøy bruker AI-algoritmer for automatisk å identifisere og merke produkter i bilder. Dette forenkler prosessen med katalogadministrasjon, noe som gjør det enklere for kunder å søke etter spesifikke produkter og forbedrer den generelle oppdagbarheten. I tillegg kan disse verktøyene hjelpe til med å generere nøyaktige visuelle anbefalinger og forbedre visuelle søkefunksjoner.

Amazon Rekognition

Skjermbilde av nettsiden til Amazon Rekognition.

Amazon Rekognition er en kraftig bildegjenkjenningstjeneste levert av Amazon Web Services (AWS). Det lar e-handelsbedrifter analysere bilder, oppdage objekter og gjenkjenne ansikter, og muliggjør applikasjoner som produktmerking, visuelt søk og innholdsmoderering.

Google Cloud Vision

Skjermbilde av nettsiden til Google Cloud Vision.

Google Cloud Vision gir et robust bildegjenkjennings-API som gjør det mulig for bedrifter å trekke ut verdifull informasjon fra bilder, inkludert gjenkjenning av objekter, ansiktsgjenkjenning og bildeklassifisering, noe som letter oppgaver som automatisert produktmerking og visuelt søk. Det er også verdt å merke seg at Google Cloud tilbyr en rekke flotte AI-verktøy for forhandlere, ikke bare i bildegjenkjenningsområdet – du kan sjekke ut deres fullstendige liste over tjenester her.

Microsoft Azure Computer Vision

Skjermbilde av nettsiden til Azure Computer Vision.

Microsoft Azure Computer Vision er en bildegjenkjenningsplattform som tilbyr avanserte funksjoner som bildeanalyse, objektgjenkjenning og tekstutvinning, som gir e-handelsbedrifter mulighet til automatisk å kommentere og behandle bilder for ulike applikasjoner, for eksempel katalogadministrasjon og visuelle anbefalingssystemer.

Virtuelle prøverom

Virtuelle prøveromsverktøy kombinerer AI og augmented reality (AR) teknologier for å tillate kunder å virtuelt prøve produkter før de foretar et kjøp. Dette er spesielt nyttig for produkter som klær, briller eller sminke, der kundene kan visualisere hvordan de vil se ut eller passe. Ved å forbedre kundeopplevelsen reduserer disse verktøyene sannsynligheten for retur og øker kundetilfredsheten.

Virtusize

Skjermbilde av nettsiden til Virtusize.

Virtusize tilbyr en virtuell prøveløsning for kles- og moteforhandlere. Det lar kunder legge inn kroppsmålene sine og praktisk talt prøve plagg for å sikre nøyaktig passform og redusere returer, noe som forbedrer netthandelsopplevelsen.

Augment

Skjermbilde av nettsiden til Augment.

Augment tilbyr en omfattende AR-plattform som lar e-handelsbedrifter vise frem produktene sine i 3D, slik at kunder kan visualisere og samhandle med virtuelle modeller i deres fysiske rom, forbedre beslutningsprosessen og redusere avkastningen.

Prediktiv analyse

Prediktive analyseverktøy bruker AI-algoritmer og maskinlæring for å analysere historiske data, identifisere mønstre og forutsi fremtidige trender og etterspørsel. Ved å utnytte denne innsikten kan e-handelsbedrifter ta datadrevne beslutninger angående produktsortiment, prisstrategier, kampanjer og lagerstyring, optimalisere driftseffektiviteten og maksimere inntektspotensialet.

IBM Watson Analytics

Skjermbilde av nettsiden til IBM Watson Analytics.

IBM Watson Analytics gir avanserte prediktive analysefunksjoner som gjør det mulig for e-handelsbedrifter å avdekke skjulte mønstre i kundedata, forutsi etterspørsel og optimalisere priser og kampanjer for forbedret beslutningstaking og forretningsytelse.

Salesforce Einstein Analytics

Skjermbilde av nettsiden til Salesforce Einstein Analytics.

Salesforce Einstein Analytics tilbyr AI-drevne prediktive analyseverktøy som hjelper e-handelsbedrifter med å få innsikt i kundeadferd, identifisere trender og optimalisere markedsføringskampanjer, som muliggjør personlig tilpassede kundeopplevelser og maksimerer inntektene.

RapidMiner

Skjermbilde av nettsiden til RapidMiner.

RapidMiner er en datavitenskapelig plattform som tilbyr prediktiv analyse og maskinlæringsfunksjoner, som lar e-handelsbedrifter bygge prediktive modeller, utføre markedskurvanalyser og optimere lagerstyring for forbedret driftseffektivitet og lønnsomhet.

Alteryx

Skjermbilde av nettsiden til Alteryx.

Alteryx er en selvbetjent dataanalyseplattform som kombinerer prediktiv modellering, datablanding og automatisering, som gir e-handelsbedrifter mulighet til å få innsikt fra data, utføre etterspørselsprognoser og optimalisere markedsføringsstrategier, noe som muliggjør datadrevet beslutningstaking for forretningssuksess.

Tilpass verktøyene for å passe dine behov

Det er verdt å merke seg at du absolutt ikke trenger å bruke alle disse! Det er alltid viktig å velge de riktige verktøyene for virksomheten din og være kritisk til hvilke som skal implementeres. Dessuten kan de fleste verktøyene på denne listen tilpasses for å passe dine behov bedre og gi bedre resultater og ytelse. Teamet vårt har jobbet med flere prosjekter som dette - inkludert en tilpasset ChatGPT for våre kunder. Hvis du vil lese mer om våre AI-tjenester og e-handelstjenester klikk her,  eller avtale en samtale med teamet vårt.

Forfatter

Thomas jobber som CCO i Frontkom. Hans bakgrunn er fra byråbransjen hvor han har jobbet mer enn 20 år som daglig leder og senior rådgiver innen netthandel. Thomas er ekspert på å bygge komplekse kundereiser for netthandel. Han skriver om nettbutikk, kundeklubb, integrasjoner og hvordan lykkes på nett.

Få oppdateringer fra våre blogger