Hvordan optimalisere bloggartikler i HubSpot for konvertering

Dame tekster

Skap mye mer verdi fra innhold som du allerede har laget ved å optimalisere det for konvertering i HubSpot.

HubSpot mer enn doblet antall månedlige leads i 2021 med gammelt, eksisterende innhold ved å gå tilbake og optimalisere det for konvertering.

Denne tilnærmingen til konverteringsoptimalisering (CRO kan være en kostnadseffektiv måte å få mer verdi ut av ditt eksisterende innhold. Samtidig som du øker effekten markedsføringen din har på leadgenerering og salg. Dette gjelder spesielt for bedrifter med et stort bibliotek med blogginnhold som gir lav konverteringsfrekvens.

Les også: Hvorfor velge Content Hub?

Lytt til artikkelen istedenfor å lese
3:12

 

Slik går du frem når du skal optimalisere gammelt innhold

Det er mange måter du kan jobbe med blogginnholdet ditt for å gi det de beste forutsetningene til å konvertere. HubSpot sin fremgangsmåte var basert på nøkkelord.

Trinn 1: Se gjennom konverteringsfrekvens for eksisterende artikler

Til å starte med kan du følge prosessen for "Gi sjefen din innsikt om bloggens ytelse i HubSpot" for å vurdere hvordan bloggen din presterer. Identifiser de mest viste bloggartiklene dine.

Trinn 2: Identifiser de beste artiklene med lavest konverteringsfrekvens

Lag en liste over de mest viste artiklene på bloggen din med de laveste konverteringsfrekvensene. Dette er artiklene med størst mulighet for optimalisering.

Trinn 3: Gjennomfør en grunnleggende CRO analyse for hver av de utvalgte artiklene

Se gjennom hver bloggartikkel og ta på deg CRO brillene for å anvende CRO komponenter og beste praksis.

  • Inneholder den en tekstbasert CTA i starten av artikkelen, f.eks. rett etter introduksjon? Dette kan brukes til å fange leseren som ikke kommer seg helt til bunn av artikkelen.
  • Inneholder den en bildebasert CTA på slutten av artikkelen? En visuell CTA slik som et bilde eller en knapp vil ofte fange leserens oppmerksomhet og gi dem et tydelig "neste steg".
  • Inneholder artikkelen CTAer gjennom innholdet på passende steder? Noen ganger kan det være relevant å ha med flere CTAer gjennom en artikkel, f.eks. hvis du refererer til en nedlastbar ressurs eller et relatert innholdstilbud.
  • Hvis artikkelen allerede inneholder CTAer, hvordan oppleves dem? Korte, effektive CTAer er selve definisjonen på en oppfordring til handling (call to action). Sørg for at de bruker verb med "gjør"-ord for å drive handling.

Trinn 4: Gå tilbake til emneklyngene/Topic Clusterene dine for å identifisere hvilke søkeord hver artikkel er målrettet mot

Mens du er innlogget i HubSpot gå til Innhold > SEO og klikk på "Emner" i undermenyen for å komme til listen med SEO emner. Besøk hver artikkel i aktuelle klynger for å identifisere hvilket søkeord du optimaliserte det rundt da artikkelen ble skrevet.

Trinn 5: Legg til prioriterte søkeord i CRO-strategien din

Basert på funnene dine i trinn 3 kan du optimalisere artiklene dine. Husk å inkludere hver artikkel sitt søkeord i CTA teksten mens du gjør det. Dette vil forbedre relevansen og engasjementet til CTAene dine ved å koble dem med de eksakte søkeordene eller søkefrasene leserne dine bruker for å finne artiklene.

Forfatter

Jens Martin Andresen er en markedsfører med en sterk bakgrunn i HubSpot, som markedskonsulent og innen SEO/CRO. Han trives godt med å bruke de evnene til å skape vekst for bedrifter.

Relaterte artikler

Få oppdateringer fra våre blogger